HK: Mænd får højere løn end kvinder i 9 ud af 10 job

Ifølge loven er det forbudt at forskelsbehandle på grund af køn, når det kommer til løn.

Alligevel er der stadig forskel på lønnen mellem mænd og kvinder i de fleste job i Danmark. Det skriver HK i en pressemeddelelse.

For at understrege, at der finder forskelsbehandlig sted har fagforeningen udviklet en lønberegner, som viser lønforskellen på mænd og kvinder i de enkelte jobs.

– Diskussionen om ligeløn kan desværre for mange virke fjern, men hårde facts slår fast, at det her er et strukturelt problem, som skal løses. Og det er absolut ikke kun et problem i et enkelt fag, men desværre i langt de fleste, siger næstformand i HK, Martin Rasmussen.

HK ligelønsberegner er lavet på tal fra Danmarks statistik og viser, at ud af 289 jobs, tjener mænd mest i 262 af dem. Det svarer til mere end 90% af de omfattede jobfunktioner.

– Kvinder og mænd skal have lige løn for samme arbejde, men desværre ser vi at det stadig i 2020 ikke er tilfældet. Det kalder på politisk handling. Jeg håber denne ligelønsberegner også kan være med til at starte diskussionen over frokostbordet på arbejdspladserne, siger Martin Rasmussen

Lønberegneren viser den faktiske forskel på mænd og kvinders løn inden for det givne erhverv i kroner og ører. Beregneren viser derfor hvor mange kroner og ører, en kvindes løn skal stige eller falde, for at svare til en mands løn i samme job.

Du kan tjekke lønforskellen i din arbejdsfunktion HER.

Forfatter

Related posts

Top