1.000.000 kroner til kickstart af foreningslivet

Corona har været en lang og hård kamp på mange områder.

Heldigvis er der, hvis ellers tingene går som sundhedsmyndighederne forudser, lys for enden af tunnelen. Dermed er der også udsigt til, at det hårdt ramte foreningsliv igen kan få gang i hjulene.

Derfor står Sparekassen Thy nu klar med en million kroner, som skal være med til at kickstarte det lokale foreningsliv.

– Foreninger der overvejende drives på frivillig arbejdskraft har haft trange kår. Mange har dog fundet på kreative løsninger for at skabe aktiviteter for deres medlemmer og dermed opretholde et vist aktivitetsniveau. Vi ved også, at en del foreninger traditionelt har tjent penge på arrangementer og begivenheder, som det sidste år har været vanskeligt på grund af coronakrisen, skriver sparekassen i en pressemeddelelse.

Ingen øremærkning
Pengene er ikke øremærket noget specielt:

-Måske kan de lave arrangementer, der kan få medlemmerne tilbage eller finde på en god genstarts aktivitet. Det kan også være behov for nyt udstyr, så man kan komme i gang igen – eller måske bare pizza til den første træning – hvem ved?

– Vi er åbne for lidt af hvert – bare det er med til at kickstarte foreningslivet. Foreningslivet er krumtappen i vores lokale samfund og med til at skabe en sund livsstil, gode venskaber og stærke sociale bånd. Vi har støttet i mange år, men giver den lige en tand mere her efter coronakrisen.

Der kan søges frem til den 1. juni via Sparekassen Thy’s hjemmeside.

Vi er spændte på at modtage ansøgningerne, fortæller Jakob Madsen fra Sparekassen Thy, der er områdedirektør og har ansvaret for marketing.

Penge udbetales hurtigt
Ansøgningen skal ikke være stor og forkromet. Hovedreglen er bare, at dem der kan søge fra puljen, er foreninger i sparekassens markedsområde, der er drevet af lokale ildsjæle, som gør det frivilligt. Foreningen skal altså overvejende drives af ulønnede.

– Og vi håber, at de lokale ildsjæle sprudler af idéer, hvor en økonomisk håndsrækning fra sparekassen kan sikre, at der igen kommer gang i fællesskabet, samværet og de gode oplevelser rundt omkring i vores lokalsamfund, siger Jakob Madsen. der er områdedirektør og har ansvaret for marketing.

Efter 1. juni, hvor ansøgningsfristen udløber, starter udvælgelses- og fordelingsarbejdet blandt ansøgerne.

– Vi glæder os til at sende 1 mio. kr. ud i lokalsamfundene inden sommer, så planlægningen af aktiviteterne kan starte til gavn for alle, afslutter sparekassen sin pressemeddelelse.

Forfatter

Related posts

Top