Vinterbadere i Vorupør igennem ”isterninge-container”

Når flere end 300 vinterbadere trodser vejr og vind og indtager Vesterhavets bølger 4. Juledag, onsdag den 28. december, er der lagt op til en folkefest med varme drikke, underholdning og ikke mindst masser af oplevelser for hele familien på Landingspladsen i Vorupør. Årets Vinterbadefestival forventes at samle over 300 vinterbadere og flere end 2.000 tilskuere.

– det er den perfekte event at tage familie og venner med til efter nogle hektiske juledage. Der bliver rig mulighed for at få noget frisk luft og måske endda selv tage en tur i bølgerne, hvis man er frisk nok til det. Der er ganske få billetter tilbage i forsalg men man kan stadig købe billetter på dagen også så længe lager haves, fortæller Kim Poulsen fra Vorupør Erhvervsforening, der sammen med flere af byens øvrige foreninger og Thy Detailforum står bag arrangementet.

Perfekte rammer til vinterbaderne

Arrangørerne har sørget for en perfekt oplevelse til vinterbaderne.

– til vinterbaderne er der et afspærret område med masser af koldt havvand samt tre store containere med varmt vand, hvor man kan hygge sig med en varm eller kold drink. Og for dem, som ikke kan få det koldt nok, er der sat en container op med isterninger. Alle vinterbadere som tar en tur igennem det kolde havbad, et ophold i varmvandsbassinet efterfulgt af en tur gennem isterninge-containeren, har fortjent et ”Vikinge-diplom”, fortæller Kim Poulsen.

Fest på Landingspladsen

Der er lagt op til en daglang fest på Landingspladsen, hvor der blandt andet bydes på musik af Strong Ale og bar i Sønder Spilhus, bar i Redningshuset, mulighed for at købe varme drikke og spise i de opstillede julehytter. Tjeneren Arvid vil bevæge sig rundt på pladsen og servicere blandt de mange glade tilskuere og badere.

– det er en festdag i Vorupør, der traditionelt tiltrækker rigtigt mange mennesker, der gerne vil nyde vores smukke natur og by og ikke mindst se vinterbaderne, siger Kim Poulsen.

Festivalen tiltrækker over 300 vinterbadere, der indløser en badebillet samt omkring 2.000 tilskuere, der for en beskeden entre på 20 kr. har mulighed for at kigge beundrende på de frygtløse vikinger. Pladsen åbner kl. 12.00 og vinterbaderne indtager Vesterhavets bølger fra kl. 15.00.

Foto:Pressefoto

Forfatter
Top