Vil repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Paris

Trods muskelsvind og udfordringer på vejen er paradressurrytter Line Munk Madsens billet til de Paralympiske Lege i Paris inden for rækkevidde.

Kursen er sat, drømmene er store, og målet er inden for rækkevidde. Siden Line Munk Madsen blev diagnosticeret med muskelsvind, har ridning fyldt utroligt meget i hendes liv. De mange træningstimer i ridehuset i Hundborg har gjort, at hun nu er tæt på sin største drøm: En billet til de Paralympiske Lege (PL) i Paris.

”Jeg tror på, det er muligt for mig at komme til de Paralympiske Lege i Paris til sommer. Jeg har gjort alt, og vil fortsat gøre alt for, at det kan lykkes,” lyder det fra Line.

Udtagelsen til de paralympiske Lege er en lang proces, hvor der skal opsamles tilstrækkeligt med point i konkurrencer for at blive kvalificeret. Og selvom Line ligger godt i feltet, mangler hun stadig det sidste stykke for at være helt i mål.

”For at komme til PL skal jeg deltage i de kommende konkurrencer her i foråret. Der er vigtige point på højkant ved hver konkurrence. Og jeg vurderer, at jeg har en god chance,” siger Line.

Brækket arm braste drømmen i 2021
Ridning er ikke bare en hobby; det er en livsstil, der fylder næsten alt for hende. På trods af at hun lider af muskelsvind, har hun fundet styrke og motivation gennem sporten.

“Ridning er min største passion. Det er det, der motiverer mig hver eneste dag. At blive udtaget til Paralympiske Lege i Paris ville være en drøm, der går i opfyldelse for mig. Det vil betyde alt,” siger Line.

Trods hendes dedikation og iver efter at deltage i de Paralympiske Lege, har Line stået over for udfordringer undervejs. Forud for PL i 2021 blev hun desværre udsat for en ulykke under træning, hvor hun faldt af hesten og brækkede armen. Det var et tilbageslag, men det har ikke sat en stopper for hendes store passion.

“Min sygdom er ikke noget, jeg har bedt om at få, men jeg må leve med den og gøre alt, hvad jeg kan, for at holde den på afstand. Derfor rider jeg. Ridning lindrer mine smerter og styrker min krop. Det handler om livskvalitet for mig,” siger Line.

Sponsorater bliver afgørende
Selvom Line kæmper alt hvad hun kan, så er der en anden afgørende faktor, der kan stoppe hende. Og det er penge. Hestesport er nemlig en dyr sport, og det koster mange penge, hver gang hun skal ud til konkurrencer. Derfor bliver det afgørende, om hun kan få sponsorater nok til, at hun kan deltage i konkurrencerne om de vigtige point.

”Jeg mangler sponsorater og økonomisk støtte for at kunne realisere min drøm. Jeg ville ønske, jeg selv kunne afgøre, hvorvidt jeg kommer med. Men jeg kan ikke lukke øjnene for, at jeg mangler nogle midler,” siger Line.

Line Munk Madsen appellerer til lokalsamfundet i Thy. Hun håber på støtte fra lokale virksomheder, organisationer og enkeltpersoner, så hun kan fortsætte med at forfølge sin drøm og repræsentere Danmark på det internationale niveau.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top