Vi har fået længere til jobbet

Borgere i Region Nordjylland bruger mere tid i bilen, bussen eller på cyklen, når de skal fragte sig til og fra job. Der er nemlig generelt blev længere til jobbet i Nordjylland. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

I 2008 havde nordjyderne i gennemsnit 19 kilometer til jobbet, men i 2016 var afstanden steget til 22,3 kilometer, og dermed tilbringes mere tid altså på de nordjyske veje. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig er udviklingen et tegn på to tendenser.

– En ting er, at mange arbejdspladser skabes i de store byer, men vi kan også se, at boligpriserne i de store byer har fået flere til at flytte ud. Og så er det klart, at pendlermønstret ændrer sig stille og roligt, siger kommunikationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard til TV2 Nord.

Det er ikke kun i Nordjylland, at afstanden mellem hjem og arbejde er blevet længere. Det er nemlig den samme tendens, man ser på landsplan. I 2008 var den gennemsnitlige pendlerafstand for danskerne 19,1 kilometer, mens den i 2016 var steget til 21,5 kilometer.

Forfatter

Related posts

Top