Verdens første varmerør i genbrugsplast taget i brug i Lemvig

Verdens første varmerør af genbrugsplast er netop taget i brug ved det nye Klimatorium-byggeri på Østhavnen i Lemvig. Det skriver Folkebladet Lemvig.
Der er tale om i alt 70 meter rør der kommer fra verdens største rørproducent, Logstor, lavet af genbrugsplast fra virksomheden Plastix i Rom syd for Lemvig.

De nye varmerør er verdens første fjernvarmerør, hvor kappen er fremstillet af genbrugsplast, og derfor betegnes de foreløbigt som et forsøg. Alle forventer dog, at rørene er lige så holdbare som de traditionelle, og derfor kan genbrugsrørene gå hen og blive en stor forretning.

Ideen til de nye rør er opstod oprindeligt, da Plastix i forbindelse med et indlæg om plastforurening af verdenshavene efterlyste ideer til, hvordan deres produkt kan anvendes. Lemvig Varmeværk greb bolden og fik etableret samarbejdet med Logstor, som nu er resulteret i de første varmerør.

Hvad er Klimatorium?
Klimatorium er navnet på en forening og en bygning.

Foreningen Klimatorium er på Finansloven og støttes økonomisk af Region Midtjylland og EU. Klimatoriums formål er at samle myndigheder, virksomheder, universiteter og civilbefolkning for at finde bæredygtige løsninger på klimaudfordringer.

Foreningen Klimatorium skal på sigt omfatte medlemmer af borgere, private og offentlige virksomheder, myndigheder og universiteter.

Klimatorium i Lemvig arbejder tæt sammen med Aquaglobe i Skanderborg og Region Midtjylland for at udvikle et midtjysk ”Water-valley” som forlængelse af det eksisterende Coast to Coast Climate Challenge.

LÆS OGSÅ:

Første spadestik til Klimatorium taget

Foto: Lemvig Vand og Spildevand

Forfatter

Related posts

Top