– Valgren vinder VM-guld en dag

At det danske cykellandshold med en bronzemedalje i VM-linjeløbet levede op til de opskruede forventninger, kan holdet i høj grad takke Michael Valgren for.

Den 29-årige thybo var den eneste dansker, der kunne hænge på de bedste i løbets afgørende fase. Guldvinder Julian Alaphilippe kunne ingen røre, men Valgren belønnede sig selv ved at sprinte i mål til en bronzemedalje.

Landstræner Anders Lund er svært begejstret for den 29-årige EF-rytter på en dag, hvor det danske hold ellers var ramt af en del modgang.

– Han kørte en superflot finale i et meget svært selskab som ene mand. Alaphilippe var i sin egen liga, men Valgren fik vist, at han er en stor, stor rytter og også er klar til at tage guldet en dag, siger Anders Lund.

Valgren kom med i det afgørende udbrud, som den senere guldvinder, Julian Alaphilippe, skabte med et ryk 58 kilometer fra mål.

Ambitionerne rækker hos Valgren rækker da også længere end blot en 3. plads – han drømmer nemlig om en dag at stå øverst på podiet:

– Jeg har en drøm om at vinde VM, som i mine øjne er noget af det allerstørste. Når man kører på podiet, er man tæt på. Så jeg er sindssygt glad, siger Michael Valgren.

Det er Danmarks syvende medalje gennem tiderne i mændenes elite-VM. Det er blevet til én guld, tre sølv og nu tre bronze.

/ritzau/

Arkivfoto: Thyfotografi.dk

Forfatter

Related posts

Top