UngKunstThy inviterer flere unge ind

Limfjordsteatret i Thy inviterer unge i alderen 14-20 år med interesse for teater, musik, dans, film, billedkunst m.v. til at blive en del af UngKunstThy. Et kunstnerisk fællesskab for unge, som har lyst til at skabe ny scenekunst der rykker sammen med andre unge.

Torsdag den 18. august kan interesserede unge fra 7. klasse op til 20 år deltage i en optagelsesworkshop på Limfjordsteatret i Frederiksgade i Thisted.

– UngKunstThy er en platform, hvor unge mødes på tværs af forskellige kunstarter og får både undervisning og sparring fra professionelle kunstnere, og skaber scenekunst der tager udgangspunkt i deltagernes ideer og kunnen.

UngKunstThy blev etableret i sommeren 2021, og har allerede sat deres aftryk med forestillingerne “Powered by Nature”, “Blindhed” og “Smells like Teenspirit”. Sidstnævnte fik stor opmærksomhed på den internationale teaterfestival Little Melpomene i Litauen, og er også udvalgt som en af de ungdomsforestillinger, som er inviteret til at spille på Horsens Børneteaterfestival til september.

Professionelle gæstelærere

Udover de faste undervisere – performer Pernille Nedergaard Haugesen, danser Stisa Søgaard og instruktør Steen Nedergaard Haugesen – vil eleverne møde en række professionelle gæstelærere og få indblik i vidt forskellige genrer og teknikker. De vil blandt andet komme til at arbejde med fysisk træning, lyd, installation, site specifik, digitale værktøjer og animation.

– Og så skal de selvfølgelig også medvirke i forskellige forestillinger og produktioner, som bliver åbne for publikum. En del af formålet med UngKunstThy er netop at synliggøre lokale unge kunstnere og give dem værktøjer til selv at kunne skabe, siger Pernille Nedergaard Haugesen.

De unge mødes hver torsdag fra kl. 17-20 – samt i diverse øve-weekender. Optagelsesworkshoppen afholdes torsdag den 18. august kl. 17-20 på Limfjordsteatret, Frederiksgade 5 i Thisted – og det er vigtigt at man husker at tilmelde sig på pernille@limfjordsteatret.dk. Her kan man også skrive, hvis man har spørgsmål til workshoppen – eller til UngKunstThy generelt.

Forfatter
Top