Unge mennesker terroriserer med kanonslag

Lokalpolitiet i Thisted arbejder på at finde frem til to unge mennesker, som sættes i forbindelse med flere tilfælde af hærværk på Mors på det seneste.

De to unge mennesker er mistænkt for at kaste kanonslag ud fra den bil de kører i, og så sent som i aftes rykkede politiet ud til flere anmeldelser om netop kanonslag.

Kl. 17.35 forlød det, at der blev smidt kanonslag op på taget af en carport på Bangsgade i Nykøbing. Da det ulovlige fyrværkeri skød af forårsagede det en stor bule i taget på carporten. Vidner har forklaret politiet, at de umiddelbart inden braget hørte en bil gasse op og køre derfra.

Kl. 18.49 var den gal igen i Bangsgade. Her blev de to unge mennesker anmeldt for hensynsløs kørsel. Men det var langt fra sidste gang, at politiet skulle få lignende anmeldelser omhandlende de to unge mennesker. Ved 20-tiden indløb der anmeldelse om en bil der ræsede rundt i Nygade i centrum. Fra bilen blev der kastet kanonslag.

– Det har stået på flere aftener i træk, fortæller Karl Tange fra lokalpolitiet i Thisted.

I Nygade blev en postkasse ligeledes sprunget i luften ved brug af ulovligt fyrværkeri, ligesom bragene fra de mange kanonslag fik flere alarmer i parkerede biler til at gå i gang.

Tilbage i Bangsgade i Nykøbing lød meldingen ved 22.30-tiden, at der igen blev smidt kanonslag ud af vinduerne fra en bil, og at der var blevet sprunget en postkasse i luften. Delene fra den itu-sprungne postkasse fortsatte tværs gennem flere af ruderne på en bil, der holdt i nærheden.

Karl Tange mistænker, at det er de samme unge mennesker der står bag alle episoderne:

– Det har vi i hvert fald opfattelsen af at det er, siger han og oplyser at opklaringsarbejdet er højt prioriteret.

Og måske de to unge mænd snart kan forvente et besøg af politiet og dermed en sigtelse for hærværk samt et tilhørende erstatningskrav. I hvert fald har man skaffet registreringsnummeret på bilen, som er hjemhørende i Salling.

Foto: Kim Matthäi Leland

Forfatter

Related posts

Top