Ung filmdirektør hjælper politiet i kampen mod corona

Det er i øjeblikket de unge, der driver smitten af coronavirus frem. Ikke bare i Danmark, men i hele Europa.

– Tæt på 42 procent af de smittede de seneste 14 dage er mellem 10 og 29 år, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde igår.

Også Kåre Mølbak, der er faglig direktør for Statens Serum Institut har også noterets sig en stigende forekomst af den potentielt dødelige virus blandt unge:

– Blandt unge er der eksempler på alvorlige sygdomme. Selv om de generelt klarer det bedre end de ældre, kan de godt blive alvorligt syge af senfølger, siger Kåre Mølbak.

I øjenhøjde med målgruppen
Blandt andet på den baggrund har Midt- og Vestjyllands Politi nu bedt den 18-årige morsingbo Malte Houe om hjælp.

Han er direktør i hvad der betegnes som Danmarks yngste filmselskab, Houe Film, og har fået til opgave at filme og producere en informationsvideo, som skal henvende sig til de unge via sociale medier.

Optagelserne kom i kassen i sidste uge, hvor filmdirektøren selv var med på patrulje i nattelivet.

– For mig og for resten af Houe Film, er det fantastisk med denne mulighed for at hjælpe politiet. Så samtidig med at vi var meget beæret over at blive ringet op, er vi også glade for at kunne være med til at bringe det her monster vigtige budskab ud, fortæller Malte Houe.

Planen er at videoerne skal gøre de unge opmærksomme på de restriktioner der er i forbindelse med coronavirussen:

– Det vil vi gøre i øjenhøjde med målgruppen. Vores vigtige opgave er at tale direkte til de unge gennem vores talerør, siger Malte Houe.

Gratis arbejde – med gevinst
Malte Houe valgte efter 10. klasse at gå all-in i forhold til sit filmselskab, og selvom han ikke få betaling af politiet for sit arbejde, så tjener han alligevel noget på opgaven fortæller han:

– Den her opgave er Houe Film’s bidrag til at komme ud af coronasituationen, siger han og kalder det samtidig for et kvalitetsstempel i referencebogen, at have samarbejdet med politiet om en så stor og kompleks opgave.

Den første teaser for Malte Houe’s arbejde vil kunne ses på Midt- og Vestjyllands sociale medier i løbet af imorgen.

Privatfoto

Forfatter

Related posts

Top