Tvangsfjernede børn: Antal fordoblet på 10 år

Aldrig før er så mange børn blevet fjernet fra deres forældre imod forældrenes vilje, viser en ny rapport fra Ankestyrelsen.

Antallet af anbringelser uden samtykke, altså tvangsfjernelser, er steget årligt siden 2007. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Dengang blev cirka 1200 børn tvangsfjernet. Sidste år gjaldt det godt og vel 2700 børn. Det er det højeste antal nogensinde.

Stigningen er sket, i takt med at antallet af anbringelser i øvrigt er stabilt.

Det faktum undrer professor Inge Bryderup. Hun har i årevis forsket i anbragte børn og familiepleje ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet.

– Antallet af anbringelser uden samtykke er nærmest eksploderet de sidste 20 år og steget støt her gennem 2010’erne. Jeg undrer mig meget over baggrunden for udviklingen, siger hun.

Børn anbringes tidligere
I Ankestyrelsens rapport fortæller fire sagsbehandlere, at deres kommune har ændret praksis, så fokus er på tidligere at anbringe børn uden for hjemmet.

Det flugter med socialminister Astrid Krags (S) ønske om tidligere indsats for udsatte børn.

Til Kristeligt Dagblad siger ministeren, at hun ikke ser de mange tvangsanbringelser som et problem, da det i hendes øjne viser, at kommunerne “står på barnets side”.

Risikoen ved at vente for længe er, at barnet lider overlast, påpeger ministeren.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top