Trods lån skal virksomheder betale for manglende momsbetaling

Mandag 1. marts står de små og mellemstore virksomheder (SMV) til at skulle betale den moms fra 2020, som de på grund af coronakrisen har fået udskudt til denne dato.

Mange kan imidlertid ikke betale momsregningen, fordi de har mistet omsætning under perioderne med nedlukning.

I januar præsenterede regeringen derfor en rentefri låneordning for op mod de knap 64 milliarder kroner, som SMV’erne i alt anslået skal betale i udskudt moms.

Der er bare ét problem. Virksomhederne kan først fra 17. marts ansøge om et lån, og dernæst skal ansøgningerne behandles. Der kan samlet set gå en måneds tid, inden virksomhederne får godkendt lånet til at betale momsen med.

– Det er ærgerligt, at man ikke kan søge om lånet med det samme, så man kunne undgå strafrenter og rykkergebyrer, siger skatteordfører Louise Schack Elholm (V).

Fordi lånet først bliver udbetalt senere, får virksomhederne en ekstraregning i form af strafrenter for den manglende momsbetaling, der skulle være faldet mandag.

Skatteministeriet har oplyst til Berlingske, at renten for den manglende betaling af moms fra 1. marts og frem til, at lånet bliver bevilget, bliver 0,7 procent per måned.

Hvis virksomhederne derudover bliver rykket for betalingen, inden de får lånet, skal de desuden betale et gebyr på 65 kroner.

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top