Travl sidste arbejdsdag

Årets sidste dag bliver også den sidste arbejdsdag på Mors for Frøslev-præsten Peter Noer, og han får en travl dag.
Allerede klokken 10 er der gudstjeneste i den lille kirke i Mollerup, derfra skal han direkte til reception i Frøslev, hvor skolen nu fungerer som sognehus. Her sørger medlemmer af menighedsrådet for forplejningen et par timer midt på dagen. Men folk skal ikke snydes for det traditionelle arrangement i Frøslev Kirke ”Syng nytåret ind”. Det begynder klokken 14, og efter sangen er der bobler og kransekage samt lidt fyrværkeri over kirkegården. Kirkebetjent Ejvind Krogh sørger for affyringen.
Søndag den 31. december bliver nok også sidste gang, præstefruen Bettina Noer kan høres som kirkesanger. Efter godt 27 år som præstepar i Frøslev flytter Peter og Bettina til Skanderup ved Lunderskov og flytter dermed fra Morsø til Kolding Provsti. Parret kommer tættere på familien, især børn og børnebørn, der i år holder jul i præstegården tæt på Frøslev Kirke for sidste gang.

Menighedsrådet sender Peter og Bettina afsted med de bedste ønsker for fremtiden.
Jeg ved af egen erfaring, at det kan være meget givende at skifte arbejdsplads, selv om man befinder sig godt. Da der var var udsigt til nedskæringer og flere opgaver knyttet til pastoratet, var det forståeligt, at Peter kiggede sig om efter et andet embede. Vi håber, at den nye menighed vil få glæde af parrets mange kvalifikationer, siger Anders Holmgaard, der har været formand for menighedsrådet.
Vi har netop haft et møde med provst Mette Moesgaard Jørgensen, og det var meget positivt i den forstand, at vi fik løfte om, at en ny præst skal bo i den dejlige præstegård i Frøslev. Vedkommende skal godt nok være stiftspræst halvdelen af tiden. Det er et nyt projekt, hvor præsten fra Frøslev skal være sparringspartner for præster på landet og i sommerlandet, men det må ikke gå ud over aktiviteterne i de fire sogne under pastoratet.
Der kan gå flere måneder, før der kan ansættes en ny præst, så efter nytår bliver Steen Sunesen fra Lødderup tilknyttet pastoratet som sognepræst. Der ændres lidt ved undervisningen af konfirmander, men konfirmationerne holdes som aftalt. Heldigvis har vi også på deltid en dygtig kirke- og kulturmedarbejder, Arne Silkjær, der kan løse diverse opgaver fra sit kontor i Frøslev, slutter Anders Holmgaard.

Forfatter
Top