Transportordfører: Udvidelse af Rute 26 og 34 har lange udsigter

Hvordan er udsigterne for en udvidelse af Rute 34 og Rute 26, som via Skive, Nykøbing og Thisted forbinder Hanstholm med Herning, og som mange i Nordvestjylland har kæmpet for i mange år?

Det spørgsmål har Ventre’s transportordfører Kristian Pihl Lorentzen spurgt Transport- og boligminister Benny Engelbrecht (S) om. Og nu er svaret kommet hvor Engelbrecht erkender, at vejen på den lange strækning er for smal til den trafik, som er på vejen.

Men dét svar er Kristian Pihl Lorentzen ikke tilfreds med:

Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Steen Brogaard

– Svaret fra Benny Engelbrecht er noget snik-snak, siger han til Skive Folkeblad.

Før det seneste Folketingsvalg sidste år lovede både Socialdemokratiet og Venstre, at Rute 34 ville blive udvidet i forbindelse med Folketingets næste trafikaftale. Den aftale er endnu ikke indgået.

Kristian Pihl Lorentzen forudser, at partierne tidligst finder sammen om en ny aftale i starten af det nye år:

– Vi kunne have haft den forlængst. Danmark bliver rigere, hvis vi skaffer nogle ordentlige veje, men jeg må sige, at det er op ad bakke, når det gælder regeringens arbejde for det. Vi presser på. Vi har både pendlere og virksomheder i Nordvestjylland, som i høj grad har brug for bedre veje, og jeg forstår godt, de er utålmodige, siger Kristian Pihl Lorentzen til folkebladet.

LÆS OGSÅ:

Indsatsen for en udvidet Rute 26 og Rute 34 kan følges online

 

Forfatter

Related posts

Top