Tour de France-stemning i Thisted

Verdens hårdeste etapecykelløb Tour de France kommer i juli måned til Danmark. Men, som tidligere omtalt, tager man fra i morgen i Thisted forskud på festlighederne, når alle børn og unge i alderen 7-15 år inviteres til at prøve kræfter med BørneTour.

– BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver, hvor alle kan være med, uanset niveau og uanset om man ligger inde med en racercykel eller en gammel havelåge. BørneTour køres over hele landet i mere end 30 byer, som forhåbentligt skal være med til at gøre den danske Tour-start til en helt uforglemmelig begivenhed, fortæller handelschef Michael Vendelbo.

Byen pyntes gult
Det er ThistedBy der sammen med Thy Cykle Ring, Thisted By og Thisted kommune er gået ind i projektet, der også har Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark, ŠKODA Danmark og Frog Bikes som partnere.

– Vi glæder os meget til at vise vores dejlige og Tour de France-pyntede by med gule cykler i luften over gågaden, men også cykelsporten frem for byens børn og unge, og så endda i de med de officielle Tour de France-farver i ryggen., lyder det fra handelschefen.

Når BørneTour-karavanen rammer Thy vil den på mange måder minde om den karavane, der er med på ”de voksnes Tour”.

– Der kommer en karavane af biler og børn og unge får mulighed for at tage rigtige ”Tour-selfies” på Tour de France podiet, ligesom man kan købe det officielle tour-merchandise, fortæller Michael Vendelbo.

Cykelfesten fortsætter frem til tour-start
De lokale arrangører bag BørneTouren fortsætter cykelfesten i Thisted i hele juni måned.

– Her vil vi hver onsdag lave forskellige cykelaktiviteter for børn og unge for at styrke lysten til at røre sig og komme ud og nyde vores skønne natur i Thy. Vi håber, at rigtigt mange børn og unge vil deltage. Det kan være hele skoleklasser eller blot en gruppe venner, der har lyst til at deltage i et fællesskab omkring at cykle, slutter Michael Vendelbo.

Pressefoto

Forfatter
Top