Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

En 35-årig mand, der er tiltalt for at have bortført og voldtaget en niårig pige fra Vinderup sidste sommer, erkender, at han samlede pigen op i sin bil. Voldtægten fandt sted i pumpehuset under Legindbroen på Sallingsundvej på Mors.

Det forklarede han mandag i Retten i Holstebro.

– Jeg ser pigen på vejen og synes, hun ser lidt ked ud af det. Jeg mener, hun siger, hun ikke ved, hvor hun er. Så siger jeg, at jeg skal til Vinderup, og at hun kan køre med, forklarer den tiltalte.

Anklager Pia Koudahl ville vide, om der skete noget seksuelt på køreturen med pigen.

Men der skete intet, forsikrer den tiltalte. Han satte pigen af i nærheden af pigens hjem i Vinderup og kørte derefter hjem til sin kone, fortæller han.

På bilens nakkestøtte er der fundet dna-spor, der med stor sandsynlighed stammer fra pigen.

Tidligere dømt for voldtægt af et barn
Desuden viser teleoplysninger, at mandens mobiltelefon er registreret på en telemast på Mors på gerningstidspunktet. Formålet med køreturen til Mors var ifølge den tiltalte, at han skulle hente et bildæk til sin kones bil.

Det var i dette pumpehus ved Legindbroen, at manden ifølge tiltalen skulle have vodtaget den 9-årige pige. Foto: Google Streetview

Den 35-årige mand forklarede i retten, at det ikke kom helt bag på ham, at politiet rettede fokus på ham i forbindelse med sagen. Han er nemlig tidligere dømt for voldtægt af et barn, har han forklaret. Det har ført til, at politiet tidligere har opsøgt ham, når der har været sager om voldtægt i lokalområdet.

Anklageren ville derfor vide, om han stadig er tiltrukket af børn. Det svarede han nej til.

– Det stoppede, efter at han kom i behandling for det, forklarede under gårsdagens retsmøde.

Nægter sig skyldig
Manden nægter sig således skyldig i alle anklager mod ham. Hvis han findes skyldig, vil anklageren gå efter at få ham idømt forvaring. Det er en sanktion, der kan komme på tale, når der efter anklagemyndighedens opfattelse er tale om en særlig farlig person.

Den niårige pige er blevet videoafhørt, og den forklaring skal afspilles i retten tirsdag.

I alt 27 vidner er indkaldt til at afgive forklaring i sagen. Der er afsat ni dage til behandling af sagen.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top