Tilgængelighed på Mors

Læserbrev af
Anette Jensen, KV21-kandidat for Demokratisk Balance på Mors

Mandagens valgmøde på Støberigården var et godt valgmøde med livlig debat og mange ønsker og forslag til såvel politikere som kommunale embedsfolk.

Et af ordene, der gik igen, er tilgængelighed på alle fronter – også turisme. Og her kan vi blive meget bedre på Mors.

Der er projekter i gang i Nykøbing med forbedring af pladsen foran rådhuset, der er etableret ny sti og bro ved Klosterbugten, som efter sigende bliver mere handicapvenlig for at nævne et par eksempler. Men tager vi den handicappede turists perspektiv, er det så som så med tilgængeligheden. Her kan vi virkelig tale om et udviklingspotentiale, der er til at føle på. Hvis jeg som gangbesværet eller kørestolsbruger vil nyde den fantastiske udsigt på Salgerhøj, vil det være meget svært at færdes på den stenmelsbelagte sti, der går fra P-pladsen. Og at komme op på det højeste udsigtspunkt, kan jeg godt glemme.

Det samme gælder for eksempel stranden ved Sillerslev, hvis jeg gerne vil til vandet. Eller hvis jeg vil længere end til P-pladsen ved Hanklit, kan det ikke lade sig gøre. Forleden var jeg selv turist på Rugen i Tyskland, og besøgte Skovtårnet. Tårnet er konstrueret, så en kørestolsbruger kan komme hele vejen op på lige fod med andre og nyde den fantastiske udsigt. Mindre end skovtårne kan gøre det på Mors, men i Demokratisk Balance er vi overbeviste om at vi for små midler og i samarbejde med såvel seniorråd som handicapråd, kan komme en række fornuftige og konstruktive forslag, der kan være de første skridt på vejen mod en meget tilgængelig og handicapturistvenlig ø. Forudsætningen er tidlig involvering af de berørte parter.

Det ønsker vi i Demokratisk Balance at arbejde for.

Forfatter

Related posts

Top