Thybo til håndværker-VM i Rusland

Det danske landshold i skills er netop rejst til Rusland for at deltage i håndværks-VM, WorldSkills.

På landsholdet er bl.a. den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker Anders Stensgaard Sørensen fra Bedsted. Til daglig er han elev hos J. Hundahl og skal til VM dyste mod 15 andre landbrugsmekanikere fra hele verden.

Selve konkurrencerne begynder den 23. august, og vinderne udråbes om aftenen den 27. august.

WorldSkills 2019 samler mere end 1000 unge håndværkstalenter fra 60 nationer til kamp om guld, sølv og bronze i 56 forskellige fag.

Alvorlig mangel på faglærte
– Vi kalder vores landshold for Danmarks vigtigste, fordi de ikke kun kæmper for underholdning og sig selv. De kæmper for at skabe opmærksomhed på erhvervsuddannelserne, og det er der brug for, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen.

– Flere prognoser taler om alvorlig mangel på faglærte i de kommende mange år, og det bliver en hæmsko for indtjening og vækst i håndværk, service og industri. De unge talenter på landsholdet er lige som alle deltagerne i det årlige DM i Skills beviset på, at danske faglærte med deres høje standard og kvalitet har en stærk fremtid på arbejdsmarkedet. Vi skal bare have nogle flere til at vælge den vej, siger Jesper Juul Sørensen.

Foto: Per Daugaard

Forfatter

Related posts

Top