Thybo hædres: Villy’s ansigt skal pryde 4 millioner frimærker

Villy Rønn fra Thisted kommer senere på året til at pryde millioner af frimærker.

Sammen med fire andre danskere, har han vundet en afstemning, som PostNord i fællesskab med Falck står bag. Meningen med afstemningen var, at finde en person fra hver landets fem regioner – personer, der har udmærket sig på en særlig måde, og som fortjener at få en plads på et frimærke. Det skriver PostNord i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at personer uden for kongehuset, kultur- eller forskerverden bliver portrætteret på danske frimærker.

– Det er et specielt år med corona, vi har været igennem, hvor nogen har gjort en forskel. Det fik os til at tænke på, om vi ikke skulle bruge frimærker til at fejre dem, der gør en forskel i hverdagen. Som stiller frivilligt op og altid er der, når man har brug for dem, siger Martin Pingel, designchef i PostNord.

Om Villy Rønn skriver juryen bag udvælgelsen bl.a.:

– Villy er en af hverdagens helte, fordi han er en ildsjæl, som betyder meget for mange mennesker, og fordi hans lokalsamfund nyder meget stor gavn af hans indsats. Siden Villy blev pensioneret fra sit arbejde på grund af en ryglidelse, har han brugt utallige timer som frivillig i blandt andet fodboldklubben og handicaprådet.

– Han har været bisidder, når udsatte borgere mødtes med sagsbehandlere, og han er i dag leder af et værested (Foreningen Solstråle, red.), hvor han yder en kæmpeindsats for tidligere misbrugere.

– Villy spreder glæde og godt humør hvor han færdes, han er en formidabel lytter, der fortjener stor tak og respekt.

Villy Rønn selv har svært ved at sætte ord på det hele:

– Det er surrealistisk, at forestille sig at man skal på et frimærke.
.

.

De fem portrætfrimærker bliver tegnet af Politikens tegner Thomas Thorhauge, og frimærkerne bliver udgivet i et oplag på fire millioner den 16. september.

I alt bliver der i dag trykt op til 20 millioner frimærker årligt.

Forfatter

Related posts

Top