Thy-virksomhed eksporterer fra Thy til Grønland med succes

Den mere end 150 gamle trævirksomhed Hedegaard Nordic A/S, der holder til i det gamle savværk i Vandet, er efterhånden blevet en stor og erfaren spiller på det grønlandske marked, når det kommer til eksport og totalleverance af VVS-udstyr, byggematerialer og tekniske artikler.

Det har flere Thy-virksomheder, som også ønsker at komme ind på det Grønlandske marked, set muligheder i. Senest har kranvirksomheden Hymaco Cranes, der ligger i Thisted, indgået et samarbejde med Hedegaard Nordic.

“Vi har fået en del henvendelser på vores produkter fra Grønland, og vi så derfor nogle muligheder i at komme ind på det Grønlandske marked. Men det er svært at komme ind på markedet i Grønland, hvis man ikke har et netværk deroppe. Derfor tog vi kontakt til Hedegaard Nordic, som, vi ved, har et godt navn, et godt netværk og er vellidte i Grønland,” siger Michael Nielsen, der er direktør og medejer af Hymaco Cranes, som blandt andet sælger kranløsninger til marine-, offshore- og lastbilbranchen.

Samarbejdet med Hedegaard Nordic betyder blandt andet for Hymaco, at de bliver synliggjort og blåstemplet som troværdig leverandør i Grønland:

“Jeg er sikker på, at samarbejdet med Hedegaard Nordic bliver en løftestang for os. Succesraten i forhold til at sælge vores produkter i Grønland er langt højere sammen med Hedegaard,” siger Michael Nielsen.

Vil gerne samarbejde lokalt

Hos Hedegaard Nordic ser de flere fordele i den slags samarbejde, som de har lavet med Hymaco Cranes.

“Vi kan mærke en stor efterspørgsel fra Grønland på mange forskellige produkter fra Danmark. Det kan være alt fra små leverancer til entreprenører og VVS’ere til en totalleverance og projektstyring i forbindelse med et større byggeprojekt, hvor vi typisk er med hele vejen. Vi er derfor i løbende kontakt med virksomheder, som har de produkter, materialer og udstyr, der efterspørges. Det er her, det giver god mening at have nogle gode lokale samarbejder med virksomheder, som gerne vil ind på det Grønlandske marked, forklarer direktør hos Hedegaard Nordic, Thomas Sandal Hansen og tilføjer:

“Salg og levering af produkter til Grønland er ikke bare lige til. Fragten dertil er enorm dyr, og vejrmæssigt er der mange ting, der er anderledes og afgørende i forhold til leveringen. Derfor er det ikke noget, man bare lige gør. Det er bl.a. her et samarbejde giver god mening, fordi vi har et godt og etableret fragt-setup til Grønland,” siger Thomas Sandal Hansen.

En virksomhed i udvikling

På savværket i skoven i Vandet står det langt fra stille:

“Når vi mærker en efterspørgsel, følger vi op på den – det er den måde, vi udvikler os på. Og vi mærker en vækst, hvilket også betyder, at vi snart er på udkig efter nyt mandskab her til Hedegaard Nordic, siger Thomas Sandal Hansen.

Virksomhedens gejst og ønske om udvikling, kan da også ses ved, at de to år i træk er blevet kåret som succesvirksomhed af BDO og SPAR Nord, som hvert år kårer de virksomheder, der er lykkes bedst med at skabe vækst og gode finansielle resultater.

Foto: Pressefoto – Michael Nielsen (direktør Hymaco), Frede Amby, Jonna Heick og Pia Olsen (fra Hedegaard)

Forfatter
Top