Talentfabrikken på Morsø Gymnasium har stor succes

Talentfabrikken på Morsø Gymnasium har for tiden stor succes. Her udklækkes der både talentfulde håndboldspillere og senest også en stormester i skak.

Gymnasiets særlige idrætslinje gør det muligt at kombinere intens træning med skolegang.

Mors-Thy Håndbold  blandt dem der nyder godt af talentlinjen, som er udviklet i et samarbejde med Morsø Gymnasium og Sports College Mors.

På linjen går blandt andet de to 19 årige håndboldtalenter Rasmus Henriksen og Frederik Bjerre, der begge er flyttet fra Hobro til Mors.

– Hele det setup man har med skolegang, kombineret med træning og gode og trygge omgivelser, betyder utroligt meget. Der er styr på det, fortæller Rasmus Henriknsen og fortsætter:

Rasmus Henriksen. Foto: Mors-Thy Håndbold

– Skolen har en koordinator, der hjælper os med at holde styr på kalenderen således, at vi både får lavet vores afleveringer, men også får fri til landsholdssamlinger, kampe med ligaholdet i Mors Thy Håndbold og så videre. Det har været helt fantastisk.

Alt samlet på (næsten) et sted
Han bakkes op af vennen Frederik Bjerre, der ligesom ham selv, har fået en kontrakt med ligaholdet Mors Thy Håndbold.

– Vi kom her, da vi skulle starte på 2.g. Og vi brugte mere tid på transport mellem Hobro og træning inde i Randers, skolegangen på Randers Statsskole og så videre, end på at spille håndbold. Her på Mors er det hele samlet indenfor få hundrede meter. Der ligger gymnasiet, træningsfaciliteter, fitness og Sports College. Vores hverdag er struktureret og vi kan fokusere meget mere på at træne og dygtiggøre os.

Unikt tilbud udvikler unge
Frederik Bjerre og Rasmus Henriksen er enige om, at det unikke tilbud på Morsø Gymnasium, er et godt match  sportsligt, men også menneskeligt.

– Vi har haft en mentaltræner, der har hjulpet meget i det daglige, når man er langt væk fra venner og familie. Men den har også været afgørende for, at man kunne holde humøret oppe og knokle på med genoptræningen, hvis man har haft en skade. Vi har fået redskaber til at tackle en lang række udfordringer på det personlige plan, og det betyder rigtigt meget for ens udvikling som håndboldspiller og som menneske, påpeger de to venner.

Frederik Bjerre. Foto: Mors-Thy Håndbold

Mentaltræneren har også gjort de to venner mere mentalt robuste og gjort dem bedre i stand til at sætte mål for både deres sportslige karrierer, men også deres personlige udvikling.

Lokal stormester 
Udover at klække talentfulde håndboldspillere, har også Danmarks nye stormester i skak, den kun 21 årige Jesper Thybo fra Nykøbing, haft glæde af talentlinjen. Det er nemlig ikke ”kun” talenter udefra, der kan blive en del af forløbet.

– Min almene gymnasieuddannelse blev udvidet fra tre til fire år. Det har givet mig en unik mulighed for at kunne træne meget og for at kunne deltage i turneringer rundt omkring i Danmark men også ude i verden. Gymnasiet har hele tiden villet finde løsninger for, at jeg har kunnet få optimale forhold. Det kan være en aflevering, der har skullet rykkes eller noget fravær, der har skullet håndteres, fortæller Jesper Thybo.

Han lever i dag af at spille skak som stormester. Hans indtægter stammer for de klubber han er en fast del hos men også fra præmiepenge fra skak-turneringer i ind- og udland, støtte fra Danmarks Skak Union samt fra sponsorer.

Målet er en placering i toppen af skakverdenen. Og med stormestertitlen, er Jesper Thybo allerede godt på vej. Det samme gælder Frederik Bjerre og Rasmus Henriksen, der begge vil til tops i håndboldverden og leve af det.

Og de er alle tre godt på vej – blandt andet takket være talentfabrikken på Morsø Gymnasium.

LÆS OGSÅ:

Mors-virksomhed indgår sponsoraftale med lokal Stormester

Foto: Thomas Vestergård, Dansk Skak Union

Forfatter

Related posts

Top