Svindler på spil: – Goddag, det er fra politiet…

Efter at have modtaget en del henvendelser fra borgerne den seneste tid, advarer Midt- og Vestjyllands Politi nu mod en svindler.

Svindleren, som er en mand, ringer sent om aftenen til udvalgte borgere:

– Han siger, han ringer fra Midt- og Vestjyllands Politi. Måske viser dit display endda 96101448 – et nummer, der ganske rigtigt hører til hos os, skriver politiet på Facebook.

I røren fortæller den falske betjent, at en svindler har optaget et lån i dit navn. Derfor har betjenten brug for dit CPR-nummer, kontonummer og dit NemID for at stoppe svindlen, forklarer han.

Det er bare ikke politiet der ringer.

– Folk fra hele landet har de seneste par uger ringet til os og fortalt, hvordan de er blevet forsøgt narret på den måde.
Bare i sidste weekend havde vi omkring tyve henvendelser, og vi får stadig opkald, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Selvom telefonnummeret i displayet viser, at der bliver ringet fra politiet, så skal man altså ikke lade sig narre:

– Hverken vi eller andre offentlige myndigheder kunne finde på at ringe og bede om dit NemID. Hold dine personlige oplysninger for dig selv, ring til banken og tjek eventuelt selv din netbank. Og husk, at du ikke nødvendigvis kan stole på det nummer, du ser i displayet.

Er du i tvivl om, om det er politiet, du har i røret, så få navnet, læg på og ring op til 114 og bed om at komme til at tale med den pågældende medarbejder.

– Så ender du i hvert fald ikke som et offer i svindlerens kølvand, slutter politiet sin advarsel.

Foto: Kim Matthäi Leland

Forfatter

Related posts

Top