Susanne fra Vorupør stiller op for V

44-årige Susanne Olander fra Vorupør stiller op for Venstre til kommunalvalget til november.

Siden hun var 16 år har hendes hjerte banket for politik. I mange år har hun siddet i bestyrelsen hos Vestthy Venstre, hvor hun også er næstformand i dag. Nu er drømmen at få endnu mere indflydelse med en plads i byrådet.

– Jeg brænder for politik, og når jeg stiller op til kommunalvalget, så er det fordi, jeg mener, at jeg kan bidrage positivt til at skabe de bedste rammer og visioner for vores kommune. Vi har en kommune med så mange muligheder, ikke mindst når det gælder turisme og erhvervsliv, og her vil jeg gerne være en del af at skabe udvikling til gavn og glæde for thyboerne i hele kommunen, siger Susanne Olander.

Susanne Olander bor i Vorupør med sin mand og tre børn. Hun arbejder til dagligt som socialpædagog med unge, der er udfordret med psykiske og sociale vanskeligheder.

– Jeg har gennem mit fag en social bevidsthed og holdning til ulighed og kvalitet. Herfra er der for mig ikke langt i forhold til at gøre en politisk forskel. Jeg ved, hvordan beslutninger, der træffes, kan få betydning for borgerne i kommunen. Det er derfor vigtigt for mig at Venstre også tænker socialpolitik. Vi har et medansvar for mennesker i vores samfund, der ikke kan klare sig selv, og vi har pligt til at yde ordentlig hjælp, siger hun.

Venstre-værdier i årene
Susanne Olander har boet i Thy hele sit liv og ved også, at opvæksten har haft betydning for hendes interesse for politik.

– Jeg er vokset op i Thy og har boet både i byen og på landet. Når man vokser op på landet, følger der ansvar med. Jeg husker, når vi tog køerne hjem fra engen, og når alle heste skulle ind i stalden om aftenen. Der blev forventet af mig, at jeg selvfølgelig kunne klare det, og det kunne jeg da også. Netop det, at nogen tror på en og giver en et ansvar, det har betydning. Det har været med til at give mig følelsen af frihed under ansvar. Kernen i Venstre er for mig netop det, at et menneske føler frihed under ansvar. Det er min indgangsvinkel i politik, fortæller hun.

Turisme og erhvervsliv som mærkesag Susanne nævner som en af sine mærkesager, at hun vil arbejde for en sund udvikling i turismen. Hun mener, at det også er en væsentlig faktor for et stærkt erhvervsliv i Thy.

– Cold Hawaii er for mig et godt eksempel på, at vi som kommune sætter os selv på landkortet, f.eks. når der afholdes VM i stand up paddle. Derudover bygger vi lige nu videre på Cold Hawaii inland bl.a. med wakeboardbane og vandshelters på vej i vores lystbådehavne, som også hvert år tiltrækker mange gæster udefra og er en vigtig del af turismen i kommunen.

– Vi har mange forretninger, der er direkte forbundet med turismen. Turister lejer hotelværelser, sommerhuse, spiser is, går på restaurant, i butikker og på museum. Alt sammen noget, der hver gang skaber aktivitet, omsætning og arbejdspladser, siger hun og tilføjer:

– Det er derfor også så vigtigt, at vi skaber gode vilkår for selvstændige og iværksættere, og at der fortsat tages hånd om dem, der har lidt under corona.

Forfatter
Top