Sundhedsstyrelsen anbefaler flere værnemidler i ældreplejen

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu ansigtsmaske eller ansigtsvisir til personale i ældreplejen og sundhedssektoren, når tæt kontakt ikke kan undgås.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skyldes blandt andet, at styrelsen i forbindelse med genåbningen af samfundet forventer, at der er en øget smittespredning af coronavirus. Derfor minder styrelsen om, at der stadig er stort behov for at have et skærpet øje på at forebygge smitterisikoen.

– Afstand, håndhygiejne og rengøring er stadig de vigtigste midler mod smittespredning, og værnemidler skal anvendes ved smitte eller mistanke om smitte med Covid-19, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

– Men i en overgangsperiode med øget smittetryk og stor modtagelighed i befolkningen, anbefaler vi ud fra et forsigtighedsprincip ekstra tiltag for at beskytte mod smitte fra personer uden symptomer.

Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen derfor, at personale, der arbejder med særligt sårbare grupper, som udgangspunkt skal bære ansigtsvisir eller maske ved langvarig eller hyppig kontakt med borgere eller patienter.

/ritzau/

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top