Struer nomineret til Årets Ungdomskommune

Struer Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. Prisen uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

I indstillingen er der lagt vægt på, at Struer Kommune fra næste har afsat 100.000 kr. årligt til udvikling af et nyt ungemiljø. Hvordan det kommende ungdomsmiljø konkret skal udformes udarbejde i samarbejde med Aalborg Universitet, hvor de studerende sammen med lokale unge fra bl.a. Struer HTX udarbejder en række forslag til, hvordan det fremtidige ungemiljø skal se ud.

Struer Kommune arbejder derudover med demokratidannelse gennem Ungeambassadørerne, som har hjemme på ungdomsskolen. Det er en gruppe af unge som ønsker at gøre en forskel for unge lokalt. Ungeambassadørerne afholder forskellige arrangementer for unge og er synlige til kommunens arrangementer, og der bliver lyttet til dem i byrådet.

En ærefuld titel
I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

– Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune. Ungdommen er fremtiden, og derfor er det altafgørende, at de får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig, siger Chris Preuss, formand for DUF.

– Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv, uddyber han.

I år er 8 kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Struer, Odense og Vordingborg.

Foto: Struer Kommune

Forfatter

Related posts

Top