Store cykeloplevelser venter i baghaven

“Ingen bølger? Så tag på mountain-bike i skoven.” Sådan lyder et skilt til cykeludlejning i Klitmøller. Og det er ikke tilfældigt, at skiltet står der, for Cold Hawaii og Nationalpark Thy har nogle af Danmarks smukkeste cykelspor. Området indbyder ikke kun til surf og leg i bølgerne. Mountain-biking og den stadigt voksende cykelsport gravel-cykling vinder indpas hos både turister og lokale.

Gravelcykling er en mellemting mellem mountainbike og landevejscykling, hvor man kører på en racercykel med en dækbredde, der ligger midt mellem landevejscyklens og mountainbikens, så man kan køre på både grusstier og asfalt.

– Gravelcykling er på få år blevet mere og mere populært blandt motionister, fordi det tilbyder en helt anden oplevelse på cyklen. Som navnet indikerer foregår det blandt andet på grusveje og på alt fra almindelige asfalterede landeveje til skov- og markveje. På den måde er der stadig fart på cyklen, men man får en anden naturoplevelse, fordi du kan opdage nye steder, hvor du ofte ikke vil komme med racercyklens tynde dæk, fortæller DGI om gravelcykling.

Jacob Binzer Østerby fra Thy Gravel understreger de helt særlige forhold som Cold Hawaii byder på.

– Der er et helt spindelvæv af fantastiske cykelspor i Cold Hawaii og Nationalpark Thy. Vi oplever en stigende interesse for gravelcykling og ser også flere og flere ude i terrænnet. Om man cykler her forår eller vinter, i solskin eller blæst, så bliver man hver gang blændet af, hvor smuk naturen er, fortæller han.

Nu med familievenlig rute
Derfor har der i flere år været et samarbejde mellem Thy Gravel og Cold Hawaii Games. Igen i år inviterer Thy Gravel og Friends of Cold Hawaii til et orienterings-gravel-løb i Cold Hawaii og Nationalpark Thy.

Det er et løb, der stiller krav til hovedet og benene – for orienteringsløbet kræver at man lægger en taktik og holder hovedet koldt – samtidig med at man nyder Danmarks smukkeste natur.

Som noget nyt, er der i år tilføjet en familievenlig distance på 10 km. Denne tur er oplagt som en hyggelig tur for hele familien, hvor man i nærområdet omkring Klitmøller skal finde poster ud fra et kort. Der vil efter målgang være præmier til alle børn, samt kage og sodavand.

Cold Hawaii Gravel Orientering skydes i gang lørdag d. 23. september kl. 10.00 ved Redningshuset i Klitmøller.

Foto: Cat Yde

Forfatter
Top