Stor knallertrazzia i Thisted

Midt- og Vestjyllands Politi var tirsdag i Thisted på knallertrazzia. Næsten alle standsede knallerter udløste en bøde til føreren og to måtte endda gå hjem, da deres knallert blev konfiskeret.
Det gav desværre stor fangst, da Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag havde taget et rullefelt med til Thisted for at kontrollere knallerter. 18 knallerter af typen ”lille knallert” blev standset, og halvdelen af dem blev målt til at kunne køre for stærkt. Seks blev målt til at kunne køre så stærkt, at bøden blev suppleret med en betinget frakendelse af knallertbeviset – det sker, hvis knallerten bliver målt til at kunne køre mere end 43 km/t.

For to af knallertførerne var det ikke første gang, deres knallert blev målt til mere end 43 km/t, og derfor blev deres knallert konfiskeret. Der blev også uddelt bøder for manglende hjelm, spirituskørsel, manglende forsikringer og kørsel i frakendelsesperioden.
Midt- og Vestjyllands Politi har ind til videre haft 455 ulovlige knallerter til måling på et rullefelt i 2021. Siden 2017 er antallet af uheld med personskade for ”lille knallert” næsten halveret, og antallet af uheld med personskade, hvor en lille knallert med konstruktive ændringer var involveret, er mere end halveret. Men indsatsen fortsætter.

”Lille knallert er konstrueret til at kunne køre maksimum 30 km/t, som også er den tilladte hastighed. Det er forbundet med stor fare at foretage konstruktive ændringer, så den eksempelvis kan køre mere end det tilladte, og det kan faktisk få konsekvenser for, hvornår du kan tage kørekort, hvis du er under 18 år. Så længe der er ulovlige knallerter, dukker vi også op med rullefeltet”, siger politikommissær Jørgen Christensen, der er leder af den operative færdselssektion i Midt- og Vestjyllands Politi.

Politikredsen har indkøbt to nye rullefelter, så der fremover kan foretages endnu flere knallertkontroller.

Foto: Presse-fotos.dk

Forfatter
Top