Støtteforening til politikerne: Har I glemt os?

Siden 2016 har akutsygehuset i Thisted været uden akut organkirurgi. Dermed er Aalborg Universitetshospital i Thisted det eneste af landets 21 akutsygehuse der ikke har et fuldt akutberedskab.

Derfor skuffer det også formanden for sygehuset støtteforening FAST – Fremtidens AkutSygehus i Thisted- Erik Holm, at der i regionspolitikernes budget for næste år, og i forligsaftalen er der ikke udsigt til at organkirurgien genoptages i Thisted.

Støtteforeningen har derfor henvendt sig til Regionsrådet i Nordjylland med en opfordring til at sætte ind med virkningsfulde handlinger i forbindelse med budgettet, så borgerne i Nordvestjylland kan opleve samme sundhedsmæssige tilbud som alle andre i Danmark.

I forligsteksten står der bl.a., at: “Vi ønsker et nært sundhedsvæsen tæt på borgeren” og “Vi sætter samtidig mere tryk på arbejdet omkring at sikre mere lighed i sundhed…”. Men det giver Erik Holm ikke meget for:

– Det er fine formuleringer. Men tomme og provokerende ord set fra Thy og Mors, siger han.

– Skal ordene om ”tæt på borgeren” og ”lighed i sundhed” tages alvorligt, så skal den klart største ulighed i sundhed i regionen gives opmærksomhed i budgettet.

Forfatter

Related posts

Top