Sommerkoncert med dansk-irsk duo

Den dansk-irske duo Lars Kristensen og Seán Whelan giver fredag den 15. juli kl. 19.30 koncert hos Gunner Andersen, Hørstedvej 17 ved Snedsted.

En session på en lille pub i den sydlige del af Dublin på en kold og klam februaraften tilbage i 2001 var starten på Lars Kristensens og Seán Whelans samarbejde. Mødet blev startskuddet til en omfattende turnévirksomhed i Danmark og Irland med et par afstikkere til Færøerne og USA.

Den musik, de spiller, er en blanding af irske, skotske og nordiske folkemelodier udsat for violin, guitar, mandolin, keltisk harpe og nøgleharpe, herunder også egne kompositioner.

Seán Whelan spillede første gang på en guitar, da han var 9 år, og han er i dag en efterspurgt musiker som studiemusiker såvel som live. Både irsk musik, jazz, swing, klassisk og verdensmusik er på hans repertoire, og han har etableret sig som en foregangsmand inden for akustisk musik med passion, kreativitet og alsidighed.

Lars Kristensen stammer fra Thy, hvor den elektriske guitar i 1972 blev vraget til fordel for violinen, som siden har været hans hovedinstrument. Samme år startede interessen for folkemusikken, og spillemandsgruppen “Thy Folk” bliver dannet. Fra 1974 til 1982 turnerede han land og rige rundt med “Rumlekvadrillen”. Et møde med den legendariske irske spillemand Ted Furey i Dublin i 1977 kickstartede interessen for den irske folkemusik.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Spillestedet Thy

Forfatter
Top