Sommer på Museum Mors

Sommeren på Museum Mors står som altid i familiens tegn, med skønne aktiviteter alle hverdage for både børn og voksne på museets tre afdelinger er der noget for en hver smag. Find fortidens forsteninger på Fossil- og Molermuseet, prøv kræfter med kampteknik, skrivekunst og lægeurter på Dueholm Kloster og støb din egen tinfigur på Støberimuseet.

Find fortidens forsteninger
På Fossil- og Molermuseet byder museets dygtige guider igen i år på hele to guidede fossiljagter alle hverdage nede i museets egne molergrav. Fossiljagterne er en meget populær familieaktivitet, som altid trækker mange til, og det er der en grund til. Med hakker i hånden tager museets guider jer med ned i det der for millioner af år siden var havbunden i det hav, der dækkede Mors. Her finder man moleret, som gemmer på alverdens fossiler, og guiderne viser, hvordan man bruger hakkerne til at finde dem. Det er en helt uforglemmelig oplevelse at skille molerlagene ad, og pludseligt stå med en forstening i hånden af en fisk, et insekt eller en plante, der ikke har set dagen lys i 55 millioner år.
Fossiljagterne på Fossil- og Molermuseet afholdes alle hverdage i uge 27 til og med uge 32 kl. 11 og kl. 14. Fossiljagterne er gratis, når man har købt en billet til museet.

Rejs tilbage til middelalderen
På Dueholm Kloster bliver man taget tilbage til middelalderen, når Munkehaven igen byder velkommen. De sidste års succes gentages igen i år med endnu flere aktiviteter for både børn og voksne. Aktiviteten er inspireret af de johannitermunke, der i middelalderen holdt til på byens kloster. Prøv kræfter med kamp med sværd, skjold og hjelm og forsøg dig med bueskydning. Bliv klog på blod, slim, galde og urin, få viden om lægeurter og lav din egen salve. Lær at skrive med illuminerede bogstaver og fjerpen, bliv klog på romertal og farvelæg middelalderens mytologiske væsner. Gå på en kort pilgrimsfærd, og få et bevis derpå. Køb et afladsbrev og luk det med lak og kirkens segl. Hvis vejret er med os, og det ikke er så tørt, vil der også være bål, så man kan bage fladbrød til pilgrimsrejsen. Det og mere til kan du opleve i Munkehaven.
Munkehaven på Dueholm Kloster holder åbent alle hverdage i uge 27 til og med uge 32 mellem kl. 11 og kl. 15.

Støb din egen tinfigur
Støberimuseet vil selvfølgelig også bidrage til den gode sommerstemning, derfor kan man hver tirsdag fra uge 27 til og med uge 32 komme ned og støbe i tin fra kl. 11 til 15. De stemningsfulde lokaler, hvor Morsø Jernstøberi støbte i støbejern, danner rammen for denne aktivitet. Aktiviteten giver et spændende indblik i støberiprocessen, og derudover er det også ret sejt at kunne tage en figur med derfra, som man helt selv har støbt.

Alle museets tre afdelinger har hele sommerferien åbent alle dage fra klokken 10 til 16.

Forfatter
Top