Sol og Strand-fond søger modtagere til million-donation i Thy og på Mors

Sommerhusejere og danske og udenlandske feriegæster involveres i udvælgelse af målgrupperne – Martin Kanstrup Jensen, bureauchef for Sol og Strand i Thy og på Mors, opfordrer lokale organisationer til at overveje at søge

Fonden Sol og Strand – der ejer Sol og Strand Feriehusudlejning – efterlyser nu ansøgere til at modtage, når fonden i december gennemfører den fjerde million-udlodning fra fonden på tre år.

Det bliver den anden millionudlodning fra fonden i 2022 – efter at fonden i marts ekstraordinært tildelte seks danske nødhjælpsorganisationer et tilskud på tilsammen en million kroner til deres humanitære arbejde i det krigshærgede Ukraine.

Denne gang bliver der lige som de foregående tre år uddelt en million kroner til ti humanitære organisationer, som hver vil modtage 100.000 kroner.

Og lige som i 2021 vil ejere af de 6.500 private danske sommerhuse og ferieboliger, som lejes ud gennem Sol og Strand i 2022, gennem en meningsmåling blive inddraget udvælgelsen af de målgrupper, som fondens donationer skal tilgå.

LOKALT BUREAU: VI ER STOLTE OVER AT DELE UD – LOKALE SKAL OVERVEJE AT SØGE
Der er stolthed over donationen hos Sol og Strands lokale bureau på Thy og Mors, siger bureauchef Martin Kanstrup Jensen:

– Det er fjerde gang, vi nu kan uddele en million kroner til velgørende og humanitære formål. Det er jo stort, at vi er en del af et firma, der er ejet af en velgørende fond, der deler ud af sit overskud til lokale og humanitære formål. Det er vi stolte af.

-Jeg kan kun opfordre lokale organisationer til overveje om, de falder inden for formålet – og skynde sig at sende en ansøgning, siger Sol og Strand-chef Martin Kanstrup Jensen.

Alle ansøgninger til ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” skal ske gennem fondens hjemmeside ( – fondensologstrand.dk).

Herefter vurderer fondens bestyrelsen i oktober og november ansøgningerne sammen med tilkendegivelserne fra husejere, feriegæster og ansatte, før udlodningen af de ti gange 100.000 kroner finder sted i december.

FAKTA:

DISSE TI HUMANITÆRE ORGANISATIONER MODTOG HVER 100.000 KRONER FRA FONDEN I 2021

ADHD-foreningen
Bedre Psykiatri
Angstforeningen
Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade
Det Kærlige Måltid
Dansk Gymnastik- og Idrætsforbund (DGI)
Børnesagens Fællesråd
Skyggebørn
Læger Uden Grænser
Den Danske Hyderabad Fond

Forfatter
Top