Skandinaviens lyd på Vesløs Kro

Folkemusikgruppen ”BRAGR” spiller torsdag 28. februar kl. 19.30 på Vesløs Kro.

”BRAGR” spiller musik, som er hentet fra den skandinaviske folkemusiktradition, men BRAGR” giver den en nutidig fortolkning og et tvist, som bringer fortid og nutid sammen. De gør det ved at lægge ekstra fokus på rytmikken og arrangementerne og ved at give de enkel-te instrumenter et mere distinkt udtryk og større spillerum i numrene – med en traditionel instrumentering bestående af nyckelharpa, båndløs akustisk bas, klaver, trommer, percussi-on, guitar, sang, jødeharpe m.m. Det er en livlig og levende blanding af smukke melodier og “akustisk tungmetal” fra 17’de og 18’e århundrede samt egne kompositioner, skrevet i traditi-onelle stilarter.

Gruppens navn stammer fra Brage. I den nordiske mytologi var han kendt som Guden for musik og poesi, og gruppens ambition er, at musikken fortæller historier og skaber stemnin-ger, som bevæger publikum og viser, at folkemusikken slet ikke er støvet.

Medlemmerne af ”BRAGR” er Perry Stenbäck (nyckelharpa/guitarer/vokal). Han har fået en DMA Folk som årets instrumentalist 2009, men er mest kendt som guitarist/multi-instrumentalist med danske kunstnere som Sebastian, Allan Olsen, Erann DD m. fl. – Chri-stine Dueholm (trommer/perkussion/vokal). Hun er aktiv som trommeslager i flere bands og som stomp-& rytmikinstruktør. Christine har spillet og turneret både i Danmark og internatio-nalt med Sisters og Morild og senest med canadiske Melanie Dekker. – Jesper Frost Bylling (bas/vokal/ overtone sang/jøde harpe). Jespers far var med i Rebildspillemændene og han har spillet med dem fra han var barn. Senere er han desuden blevet anerkendt som en af Danmarks´s mest alsidige og melodiske bassister og turnerer rundt i verden med bl.a. Ole Frimer Band. – Kristian Enevoldsen (piano/vokal/harmonika) Kristian er rytmisk pianist med en gospelbaggrund og arbejder også som kirkemusiker/organist. Desuden er han kordirigent og akkompagnatør og laver kor- og sangworkshops og koncerter over hele landet.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Spillestedet Thy.

Forfatter

Related posts

Top