Schack Pedersen: – Dansk fiskeri blev sorteper

Dansk fiskeri står som den absolut største taber efter Brexit-aftalen.

Det mener Venstre’s fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen. Han mener samtidig, at det bør kaste en kompensation af sig.

Holdningen gav han til kende i Folketingssalen igår, da han fik spurgt den ansvarlige minister på området Rasmus Prehn ind til problematikken i et §20 spørgsmål.

– Det er klart, at dansk fiskeri skal kompenseres ordentlig og fair her. Ministeren lænede i dag (onsdag, red.) i folketingssalen meget op ad den 1,1 mia. kroner, dansk fiskeri vil kompenseres for EU-midler, men når man taler med erhverv og følgeindustrien er det jo ikke dækkende. Derfor er vi i Venstre klar på at finde danske midler til at dække tabet, siger Torsten Schack Pedersen og henviser til partiets finanslovsprioriteter, hvor der blev afsat 750 mio. kroner til indsatser for dansk eksport og afbødning af konsekvenserne af Storbritanniens udtræden af EU.

Torsten Schack Pedersen (V). Foto: Steen Brogaard

– Vi har jo lige netop nedfældet dette, fordi vi frygtede, at Brexit-aftalen ville kunne ramme fiskeriet hårdt. Der har vi måske været en smule mere fremadskuende og forberedte end regeringen, selvom de – modsat os – har et enormt embedsværk i ryggen, som burde tage højde for den slags.

Torsten Schach Pedersen er endvidere skuffet over, at det ikke var muligt at få et entydigt svar fra ministeren på spørgsmålet om, hvorvidt man ville finde danske midler til at kompensere fiskeriet:

– Det skuffer mig i den grad, at man ikke kan komme med et klart svar. Et af problemerne ved dette er også, at der med dette også er en geografisk slagside. Nord- og Vestjylland rammes hårdest – samtidig med, at disse områder også rammes hårdt af nedlukningen af minkerhverv, slutter Torsten Schack Pedersen.

Forfatter
Top