Satte x’et forkert: Nim har fået en uge til at pakke kufferten

Kærlighed kender ingen grænser.

Sådan er det i hvert fald for Palle Odgaard fra Sejerslev på Mors og hans kone Nim Khanthongkham, der oprindeligt kommer Thailand. Men så skete der noget.

For to dage siden dumpede et brev fra Udlændingestyrelsen ind i parrets postkasse. I brevet stod der, at Nimm skal forlade landet senest onsdag den 7. oktober – hun har altså fået en uge til at pakke sin danske tilværelse sammen i en kuffert og i stedet sætte kurs mod lufthavnen.

Palle og Nim har kendt hinanden i flere år. For to år siden blev de gift, og Nim flyttede til Mors fra Thailand.

Årsagen til at Nim er blevet bedt om at rejse ud af Danmark er, at parret i sin tid har sat et kryds forkert i Nims ansøgning om opholdstilladelse. I ansøgningen kom parret fra Mors til at sætte kryds ved nej ud for spørgsmålet om hvorvidt Nim har haft fast arbejde i tre af de seneste fem år.

– Men det var en fejl, for selvom Nim ikke har haft et arbejde siden hun kom til Danmark for to år siden har hun i hele sit liv haft arbejde i Thailand, fortæller Palle Odgaard.

Parret har efterfølgende været i kontakt med Udlændingestyrelsen, som bad om dokumentation for Nims arbejdsliv i Thailand – men den dokumentation har styrelsen i følge parret valgt at se bort fra.
.

.
– Det har jeg det skidt med, fortæller Palle Odgaard. Han fortæller, at Nim gerne vil Danmark og det danske samfund. Hun har bl.a. taget danskkurser som parret selv har betalt, i håbet om at komme tættere på arbejdsmarkedet.

Udlændingestyrelsen lægger i afslaget også vægt på, at Nim ikke har bestået en danskprøve på niveau 3:

– Men undervisningen har ligget stille på grund af corona’en, fortæller en frustreret Palle Odgaard.

Parret har nu taget kontakt til en advokat i Aalborg, som de håber kan hjælpe dem.

Forfatter

Related posts

Top