Særligt F16-fly i luften over Nordvestjylland i aften

Når Sankt Hans søndag fejres med bål og sang i hele landet, vil det igen være muligt at se det F-16 kampfly, der er malet i Dannebrogs farver, over dele af landet.

Sankt Hans-flyvningen vil lette fra Fighter Wing Skrydstrup søndag den 23. juni klokken 18.00, oplyser Forsvarskommandoen.

Du kan se ruten på kortet neders i artiklen, hvor der også er cirkatider for overflyvningen.

Markerer 800 års fødselsdag
Der har igennem en årrække været tradition for, at der hvert år blev udsmykket en eller flere haler på de danske F-16 kampfly, som vises frem ved officielle arrangementer, opvisninger eller særlige markeringer.

Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste/Forsvarskommandoen

I år har Forsvaret og Fighter Wing Skrydstrup malet et helt fly som Dannebrog for at markere flagets 800 års fødselsdag.

Flyver jævnligt over Danmark
F-16 kampflyet vil være malet som Dannebrog i resten af dets levetid, så det vil blive muligt at se flyet, når det passer sit arbejde som en del af afvisningsberedskabet og ved flere andre lejligheder, såsom Air Shows i ind- og udland.

Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste/Forsvarskommandoen

– Flyet er en fast del af vores afvisningsberedskab, som dagligt flyver afvisningsoperationer og træningsture over dansk luftrum. Derfor vil det fra tid til anden være muligt at se Dannebrog over landet, siger oberst Uffe Holstener, chef for Fighter Wing Skrydstrup.

Illustration: Flyvevåbnets Fototjeneste/Forsvarskommandoen

Forfatter

Related posts

Top