Sådan minimerer du antallet af maddiker i skraldespanden

Et stort antal thyboere døjer igen i år med maddiker i deres affaldscontainer. Mange hælder klorin, insektgift og eddikesyre i affaldspandende i et forsøg på at holde maddikerne væk.

Men det er ikke løsninger som drifts- og anlægschef Ejgil Haurum er specielt glad for. Det skriver TV Midtvest.

– Det, vi anbefaler, er, at man følger de vejledninger, der er på kommunens hjemmeside. Her skriver vi, at hvis du har fået maddiker, så sørg for at få skraldespanden spulet. Skyld gerne efter med rigtig varmt vand – gerne kogende vand, fortæller han og fortsætter:

– Skal der bruges lidt rengøringsmidler, så brug helt almindelige rengøringsmidler, som vi har dem i køkkenet. Så burde det alt andet lige være rigeligt, siger han.

I kommunens guide til håndtering af affald i de varme måneder står der blandt andet: – Vi kan kun opfordre folk til at bruge miljøvenlige løsninger, som for eksempel at spule spanden ren med haveslangen eller en højtryksrenser. Efter rengøring af spanden skal du lade den tørre. Maddiker kommer typisk ikke på grund af dårlig hygiejne i spanden, men fordi fluer får lov at lægge æg i bio-affaldet.

Du kan læse mere om Thisted Kommunes råd til at undgå maddiker i skraldespanden HER.

Forfatter

Related posts

Top