Så mange bøder og klip står stærekasserne på Mors for

I en netop offentliggjort rapport del-evaluerer Vejdirektoratet på pilotprojektet med de i alt 20 fastmonterede fartmålere, de såkaldte stærekasser, der er opstillet på en række udvalgte strækninger rundt om i landet – bl.a. på Vilsundvej på Rute 26 på Mors.

Stærekasserne har været i drift siden slutningen af 2018, og nu tegner der sig et billede af at de rent faktisk virker. Ikke forstået på den måde, at selve målerne og blitzene virker – for det gør de -, men derimod i forhold til gennemsnitshastigheden. Den er nemlig faldet med mellem 3 og 13 km/t.

– Det er rigtig glædeligt, fordi for høj hastighed er lig med mange ulykker. Og hvis vi får sat hastigheden ned, så falder antallet af ulykker – det viser alt forskning, siger leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, til TV Midtvest.

Ifølge Henrik Glintborg bliver der dog stadig generelt kørt for stærkt.

– Der er ingen tvivl om, at vi kører stærkt. Det er afgørende vigtigt, at vi få sænket hastigheden generelt på vores veje, så vi kan få nedsat antallet af både alvorlige og mindre ulykker, siger Henrik Glintborg.

15.300 bøder og 1.755 klip
De to stærekasser på Mors har i løbet af det første år til sammen sørget for at der er blevet udsendt over 15.300 fartbøder hvilket har resulteret i 1.755 klip i kørekortene.

Med til statistikken skal det dog nævnes, at stærekassen i nordlig retning har været aktiv siden november 2018, men har ikke været i drift i marts, april, juni, september, oktober, november og december 2019.

– Samlet set vurderer Vejdirektoratet efter et års drift af pilotprojektet med stærekasser i Danmark, at det nuværende pilotprojekt, trods udfordringer med teknik og drift, har været en vellykket introduktion af stærekasser i Danmark, og at projektet bør fortsætte, lyder konklusionen i rapporten fra Vejdirektoratet.

LÆS OGSÅ:

Stærekasserne på Mors blitzede bøder for 18,7 mio. kr. sidste år

 

Forfatter

Related posts

Top