Røde Kors Mors melder om stor succes med Åbent Hus

Hjælpeorganisationen Røde Kors har de senere år haft svært ved at skaffe indsamlere i forbindelse med den årlige landsindsamling. Og ofte oplever indsamlerne en lukket dør.

Derfor valgte man hos Røde Kors til dette års landsindsamling, som fandt sted sidste år, at gå i den modsatte retning. Man inviterede simpelthen til Åbent Hus i Røde Kors-butikkerne, hvor en kombination af 50% på alle varer samt kaffe på kanden lokkede en masse mennesker forbi:

– Vi var meget spændte på, hvor mange der ville komme, for i disse coronatider skulle det helst ikke blive for mange, men vi stod i døren og bød velkommen og kunne dermed holde øje med hvor mange mennesker, der kom ind. Begge butikker var rigtig godt besøgt uden at der blev trængsel på noget tidspunkt, så det var rigtig godt, fortæller bestyrelsesmedlem Lisbeth Frandsen.

I møbelbutikken (N. A. Christensensvej, red.), hvor der er mest plads, stod aktivitetslederne klar med information om aktiviteterne i Røde Kors Mors.

Her meldte flere morsingboer sig som besøgsven. Lone Andersen, leder af besøgstjenesten, fortæller, at hun med de nye besøgsvenner, der meldte sig til ved Åbent hus arrangementet, har fået 8- 10 nye besøgsvenner i løbet af de seneste måneder.

Formand Eva Christoffersen og besøgs- og vågelederne Lone Andersen og Hanne Damgård sidder klar med kaffe og informationsmateriale om aktiviteterne i Røde Kors Mors.

– Det er rigtig dejligt. Forår og sommer med corona har skabt øget ensomhed, også her på Mors, hvor de ældre fortæller, at de sidder meget mere alene, fordi de heller ikke tør besøge hinanden pga. smittefaren. Men mediernes opmærksomhed på risikoen for ensomhed har til gengæld gjort, at vi har fået mange nye besøgsvenner, siger hun og tilføjer, at der sagtens kan bruges flere besøgsvenner.

Det var også ensomhed, der var i fokus ved Landsindsamlingen, som i år gik under sloganet ”Ingen skal føle sig alene”. Pengene er i år dedikeret til ensomme børn, unge og ældre herhjemme i Danmark og til hjælp ude i verden bl.a. til hygiejne og værnemidler i flygtningelejrene.

Dansk Røde Kors samlede i forbindelse landsindsamlingen i søndags 13,5 millioner kroner ind. På Mors blev der samlet næsten 23.000 kroner ind.

– Vi havde 14 indsamlere på gaderne på Mors, heraf 4 hold elever fra Galtrup Efterskole, og de fortalte alle om en god dag. Selvom det er svært at finde indsamlere, og selvom der er lukkede døre, man må gå forbi, så er de fleste af dem, der er hjemme, glade for at få besøg og vil gerne give et bidrag. Indsamlerne meldte alle om gode oplevelser på ruten, fortæller lokalformand Eva Christoffersen.

– Jeg tror bestemt, at vi vil gentage succesen fra i år igen næste år, både med indsamling og med Åbent Hus, eller også finder vi på nogle flere nye tiltag, for vi vil gerne være med til at gøre en forskel for dem, der har brug for det., slutter hun.

Forfatter

Related posts

Top