Regning for forurening sendes videre til forbrugerne

Rensningsanlæggene i Struer var over en periode på tre måneder sidste år sat ud af drift – og i starten af den nye var den gal igen. Årsagen var en ødelæggende forurening af spildevandet.

Direktøren for Struer Forsyning efterlyser nu konkret viden, som kan fælde den ukendte kilde til forureningen. Det skriver Dagbladet Struer.

Anonyme kilder ifølge dagbladet observeret, hvordan entreprenørfimaer flere gange har brugt kloakledningen på Energivej til tømning af både spulebiler og spulevogne. Den procedure har Struer Forsyning nu har sat en stopper for.

Forureningssagen indtil videre har kostet Struer Energi, og dermed alle forbrugere i Struer Kommune, der er pålagt en vandafledningsafgift, en ekstra-regning på mindst en halv million kroner.

Dertil kommer udgifterne til jagten på kilden til forureningen, til analyser samt et utal af arbejdstimer hos både Struer Forsyning og i miljøafdelingen i Struer Kommune.

For at forhindre en ny forurening af spildevandet, vil Struer Forsyning desuden investere et sted mellem 25 og 30 millioner kroner i et nyt indløbsværk ved rensningsanlægget, så der kommer fuldstændig styr på, hvad der bliver lukket ind.

Forfatter

Related posts

Top