Regionsrådsmedlem svindlede sig til over 700.000 kroner

Region Nordjylland har i tirsdag meldt regionsrådsmedlem Tina Juul Kjellberg (S) til politiet. Der er tale om en bedragerisag, og politiet skal nu i gang med at se nærmere på sagen.

Det drejer sig om en periode på fire år, hvor politikeren ifølge regionens oplysninger har fået udbetalt omkring 728.000 kr. i tabt arbejdsfortjeneste for et arbejde, hun ikke har haft.

– Jeg er meget rystet over at finde ud af, at en kollega, ud fra den viden vi har, har svindlet med skatteydernes penge. Det er dybt forkasteligt, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Regionen handlede prompte, da det blev tydeligt, at der var forhold, som ikke passede sammen, og politikeren gik til sidst til bekendelse over for regionsrådsformanden.

– Jeg har derfor anmeldt sagen til Nordjyllands Politi i dag og samtidig med dette, har Tina valgt at træde ud af Regionsrådet med virkning fra 26. marts, siger Ulla Astman.

Sådan blev svindlen opdaget
Tina Juul Kjellberg svindel blev opdaget fordi regionen en gang om året beder om dokumentation for ansættelse og lønforhold fra sine regionsrådsmedlemmer. Trods flere rykkere har Tina Juul Kjellberg ikke indleveret den fornødne dokumentation for de sidste to år.

– Jeg blev gjort opmærksom på sagen i fredags og indkaldte prompte det pågældende regionsrådsmedlem til et møde på mit kontor, siger Ulla Astman.

I første omgang udeblev Tina Juul Kjellberg, men gik siden hen til bekendelse og indrømmede at have svindlet for godt 700.000 kroner.

– Som udgangspunkt har jeg tillid til mine medmennesker, og derfor er jeg selvfølgelig meget rystet over, at et regionsrådsmedlem tilsyneladende desværre har begået bedrageri for omkring 728.000 kroner. Det er selvfølgelig uacceptabelt. Det er forkasteligt. Det er skatteydernes penge. Så da tingene ikke rigtigt stemte, måtte vi politianmelde vedkommende, siger Ulla Astman.

54-årige Tina Juul Kjellberg har efterfølgende valgt at trække sig fra sine poster i regionsrådet.

Mærkesager
Ifølge Socialdemokratiets hjemmeside, arbejder Tina Juul Kjellberg bl.a. for:

– at alle borgere og ansatte oplever et optimalt sundheds- og sygehusvæsen – herunder sikre et akutberedskab med optimal dækning – uanset, hvor du bor i Nordjylland
– at sikre lægedækning til alle nordjyder
– at sikre social lighed i sundhed
– at vi i særlig grad tager hånd om vores svageste borgere – herunder opprioritering af psykiatrien
– at have fokus på jobskabelse, uddannelse og vækst
– at opretholde og gerne udvide antallet af lokale arbejdspladser

Foto: Socialdemokratiet

Forfatter

Related posts

Top