Regioner kræver milliarder til sundhed ud over corona

Ud over de ukendte milliarder, som sundhedsvæsenet bruger i forbindelse med coronakrisen, er der brug for ekstra to milliarder kroner til driften af det danske sundhedsvæsen næste år.

Det er udspillet fra Danske Regioner op til økonomiforhandlingerne med regeringen, der starter idag.

Årsagen er flere og stadigt dyrere ældre patienter, stigende udgifter til medicin samt nye behandlinger.

– Ud over at få refunderet vores ekstraudgifter til corona så har vi et sundhedsvæsen, der skal håndtere stigende udgifter. Til flere ældre med flere sygdomme, stadigt dyrere medicin samt stigende forventninger til behandlingen fra samfundet, siger formanden for Danske Regioner, Stephania Lose (V).

Hun peger på, at uanset corona så bliver det på ingen måde billigere at drive sundhedsvæsenet i 2021.

Udgifterne til sygehusmedicin er allerede steget i mange år. Men nu stiger også udgifterne til den receptpligtige medicin, som borgerne køber på apoteket, og regionerne giver tilskud til.

Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, kalder uanset de nødvendige ekstraudgifter til corona regionernes ønske om to milliarder mere for helt nødvendigt.

– Det er efterhånden tydeligt for enhver, hvor afhængige vi alle sammen er af et robust sundhedsvæsen, og det koster penge. Sundhedsvæsenet har været underfinansieret i omkring et årti, siger han.

/ritzau/

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top