Redningsgruppe har planer om friskoles fremtid

– Vi kæmper for en fremtid for både friskolen og børnehuset, og det er alt for tidligt at kaste håndklædet i ringen.
Sådan lyder det fra Emile Grangè, Sundby, én af initiativtagerne til en redningsaktion for Sundby Friskole og Børnehus, efter et møde lørdag på friskolen i Sundby Mors, hvor et halvt hundrede forældre og Sundby-borgere var mødt op for at høre om initiativgruppens planer for at redde skolen og dermed også børnehuset efter sidste uges melding fra bestyrelsen bag Sundby Friskole om at lukke skolen – og dermed også børnehuset.

– Der er flere scenarier. Der er et, hvor det er skolen og dermed også Børnehuset, der kører videre. Og så er der et andet scenarie, hvor det kun er Børnehuset, der kører videre, siger Emile Grangè.
På lørdagens møde blev der nedsat et par hurtigtarbejdede udvalg, der blandt andet skal se på, hvordan man får fat i flere elever i Vilsund, ligesom man vil undersøge, hvorfor forældre i området har valgt andre skoler i området til deres børn.

For tiden er det sådan, at skolen mangler tre-fire for at kunne lavet og få godkendt et budget for det kommende skoleår. – I Vilsund er der ikke nogen skole, og der kommer allerede børn fra Vilsund til Sundby. Men kunne man få Vilsund til i højere grad at vælge Sundby til, ville der være et lidt større opland, siger Emile Grangè.
Så vi håber, at vi kan få nogle til at komme på andre tanker og vælge Sundby Friskole til, siger Emile Grangè.

Næste punkt i redningsaktionen er et stormøde for borgere fra både Sundby og Vilsund – og alle, der har en interesse i at redde Sundby Friskole.
På mødet vil udvalgene præsentere resultaterne af deres arbejde og hvordan fremtidsudsigterne ser ud for både skolen og børnehuset.
– Det vil være ærgerligt at lukke friskolen, da vi bor i et område med en rivende udvikling – her tænker jeg bl. a. på at området om kort tid får en stort Rema 1000, der er ved at blive opført i Vilsund, siger Emile Grangè.

Forfatter
Top