Pladsmangel kan bremse fuld genåbning af skoler

Torsdag ringer det igen ind for alle elever i grundskolen.

Et politisk flertal har besluttet at åbne klasselokalerne i fuldt omfang – også for eleverne i 5. til 8. klasse, der ellers kun har haft fysisk fremmøde hver anden uge.

Men det er næppe alle skoler, der når at blive klar, lyder meldingen fra Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.

– Det skal ikke være et kapløb om at blive færdig til klokken 8 torsdag morgen. Bliver man først færdig fredag eller mandag, så klarer vi nok også det, siger han.

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen. Foto: Kristian Brasen

Det er ifølge lærerformanden blandt andet manglende plads, der kan sætte en bremse for planen om at genåbne for alle fra torsdag.

– Problemet er, at der er nogle skoler, der har meget lidt plads og ikke så gode udeforhold. De skal måske ud i at benytte faciliteter andre steder end lige præcis på skolen, siger Gordon Ørskov Madsen.

Han lægger ikke skjul på, at han “gerne havde set en lidt længere indfasning end to dage”.

Fra foreningen af skoleledere er budskabet det samme.

– Skolelederne vil bestræbe sig på at være klar til torsdag, men der kan lokalt være udfordringer, som gør, at man fortsætter fjernundervisning et par dage yderligere, siger Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top