Påskeferieaktiviteter for hele familien på Museum Mors

I påskeferien sker der en hel masse på Museum Mors tre afdelinger både for de store og de små.
Den 3. april åbner Fossil- og Molermuseet og Støberimuseet op igen til en ny sæson. Derfor vil det igen være muligt at komme ind og se fossiler og støbejern i massevis.
I anledningen af åbningen af Fossil- og Molermuseet vil der den 3.-5. april kl. 11 være Fossiljagt på Fossil- og Molermuseet. Fossiljagter er en spændende oplevelse for hele familien. Her er det muligt, at få den helt unikke oplevelse, at være den første til at se et dyr eller en plante, som ingen andre har set i 55 mio. år. Sammen med museets formidler går man ud molergraven, hvor man med hammer selv kan få lov til at åbne moleret og se hvad der gemmer sig inden i. På Fossil- og Molermuseet kan man også opleve den nye særudstilling ”Glimmerler og krabbeboller,” som åbner d. 3. april.

På Dueholm Kloster er der æggejagt for børn fra den 3.-8. april. Der er både en æggejagt for de helt små og de lidt større børn. Hele familien kan i fællesskab hjælpe hinanden og gå på jagt efter de mange farverige æg, som er gemt overalt i museets udstillinger. Man kan også som nogle af de første opleve Dueholm Klosters nye særudstilling ”Dengang de drog afsted – 1848 og morsingboerne,” som holder åbent fra d. 31. marts.

Støberimuseet byder som noget nyt i år også på en spændende ny lydkulisse. Dengang Morsø Jernstøberi havde til huse i de gamle lokaler, var der aldrig stille på støberiet. Med den nye lydkulisse forsøger Museum Mors igen at bringe mere liv og larm ind i bygningen. Derudover kan man også flere steder i udstillingen høre fortællinger fra tidligere ansatte ved støberiet.

Forfatter
Top