Over 100.000 danskere planlægger at synge for dronningen

Den 16.april fylder dronning Margrethe 80 år, og på dagen var der oprindeligt planlagt både karetkørsel, modtagelse på Københavns Rådhus og privat middag og dans på Fredensborg Slot.

Men den storslåede fejring blev den 12. marts aflyst, af regenten selv, da kongehuset så sig nødsaget til at aflyse alle planlagte arrangementer som følge af coronavirussets udbrud i Danmark.

Syng for dronningen og fællesskabet
Men nu er over 100.000 danskere angiveligt klar til at synge for dronningen, når hun fylder år.

Facebook-gruppen “Danmark synger for dronningen” har tirsdag formiddag samlet over 112.000 medlemmer, siden den blev oprettet i lørdags.

Der opfordres til, at danskerne synger på gader, veje, altaner, ud ad vinduet, eller hvor man nu befinder sig 16. april klokken 12.

– Vi synger for dronningen, for fællesskabet og for at bakke op om hinanden i en svær tid. Når vi synger sammen, hører vi sammen – også når vi holder afstand, skriver gruppen.

17. marts holdt dronningen en tv-transmitteret tale til nationen om coronavirus.

Løftet royal pegefinger
I den opfordrede hun til, at danskerne følger myndighedernes retningslinjer, mens hun også kom med en løftet pegefinger til de personer, der stadig mødtes i grupper og opholdt sig for tæt sammen til blandt andet fester og fødselsdage.

– Det synes jeg ikke, man kan være bekendt. Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst, sagde dronningen.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top