Opfordring: Bevar Limfjorden – spis østers

Bevar Limfjorden – spis østers.

Sådan lyder opfordringen fra Svend Bonde fra Glyngøre Shellfish med henvisning til den invasise stillehavsøsters der efterhånden har indtaget Limfjordens vande.

– Limfjordens stillehavsøsters, der fanges på 5-7 meters vanddybde hvor den lever sammen med den oprindelige europæiske østers, den såkaldte Limfjordsøster,  er en helt særlig delikatesse, hvis den tilberedes, fortæller Svend Bonde.

– Når vi fisker og spiser disse invasive østers er vi med til at sikre den oprindelige fauna samt vores østers og muslingebestande.

Derfor inviterer han alle interesserede forbi Glyngøre Shellfish hvor man kan få vejledning i at tilberede stillehavsøsters på forskellige måder. Herunder følger ét eksempel:

Glyngøre gratineret østers
Ca. 10-12 min. i ovnen ved 200°

Forret 1-2 stk. østers pr. person

Østersen åbnes i den dybe skal
1 tsk. smør (eller hvidløgssmør)
Hvidløg efter smag
Lidt citron
Salt og peber
1 spsk. Mozzarella ost
1 tsk. rasp

Foto: Glyngøre Shellfish

Forfatter

Related posts

Top