Ørding Friskole fejrer rund fødselsdag

D. 7. august var det 30 år siden Ørding Friskole tog imod de første elever. Denne mærkedag bliver fejret, når der på lørdag d. 4. september afholdes årets Områdefest.

At der i Ørding her 30 år senere stadig er en velfungerende friskole, skyldes det fantastiske sammenhold der er i byen og på sydmors, hvor der alle årene har været rigtig god opbakning til friskolen. Annelise Nielsen, friskolens første skoleleder fortæller om den hektiske tid i forbindelse med opstarten: ”Det kom som et chok at folkeskolen i Ørding blev lukket. Forældrekredsen og en masse lokale ildsjæle besluttede derfor at tage sagen i egen hånd, og i fællesskab kom Ørding Friskole op at stå, efter en stor indsats af alle parter. Der blev indsamlet en masse penge og vi kunne heldigvis indskrive friskolens første børn, som sammen med os lærere var med til at åbne Ørding Friskole kun 6 måneder efter vi fik besked om lukningen”.

I 2021 har friskolen netop budt 62 børn velkommen til det nye skoleår og på første skoledag fik børnene fortalt historien om hvordan Friskolen blev til. ”Børnene og deres forældre synes fortællingen om Friskolens historie var spændende, og vi planlægger fremover at gøre denne fortælling til en tradition hvert år i forbindelse med skolestart og friskolens fødselsdag. Det, der skete for 30 år siden kan kun få af os huske, og det er vigtigt for os, at børnene forstår, at ved fælles hjælp kan man nå langt” siger nuværende skoleleder Hanne Have Ward.

Sammen med Ljørslev Ørding Idrætsforening, Ørding Forsamlingshus og Sydmors Bryglaug afholder Ørding Friskole på lørdag d. 4. september årets Områdefest. På dagen vil der også være en lille udstilling af pressemateriale fra Ørding Friskole gennem de sidste 30 år

Forfatter
Top