Økonomisk skulderklap til tre foreninger

Friends of Cold Hawaii, Vorupør Boldklub og Foreningen Lildstrand Landingsplads kan se frem til at modtage penge fra feriehusudlejningsbureauet Sol og Strand’s lokale håndsræknings-kampagne.

Det er anden gang, at Sol og Strand uddeler lokale støttekroner, og bureauchef Bente Krabbe Toftdal glæder sig over, at hun igen får mulighed for at støtte spændende projekter.

– Lokalsamfundets udvikling ligger os meget på sinde, idet det har stor betydning for feriegæsternes oplevelse af destinationen. Håndsrækningen er en oplagt mulighed for at anerkende nogle af de mange ildsjæle, der udfører frivilligt arbejde til glæde for os alle, siger Bente Krabbe Toftdal.

Den erhvervsdrivende forening, Friends of Cold Hawaii, har ansøgt om støtte. Hvert år står foreningen bag en windsurf World Cup i Thy, der skal markedsføre Thisted Kommune som dels et attraktivt sted at bo og dels at holde ferie og håbet er at få midler til afholdelse af dette års cup.

Desuden er Vorupør Boldklub udvalgt – klubben, der netop er blevet selvstændig efter et mangeårigt samarbejde med Klitmøller IF, kan 1. april fejre 90-års jubilæum. Det ønsker klubben at markere med en fest på Vorupør Stadion i maj eller juni og i den forbindelse er der lagt op til aktiviteter på stadion i løbet af dagen og fest om aftenen. Håbet er at samle flere hundrede mennesker til arrangementet, og et eventuelt overskud skal gå til en tiltrængt renovering af klubhuset.

Foreningen Lildstrand Landingsplads er også blandt de tre kandidater – foreningen arbejder for at udvikle fiskerlejet til en attraktion for de mange feriegæster, der besøger området og til glæde for erhvervsfiskere og lystfiskere. Stedets madpakkehus mangler bord- og bænkesæt, og håbet er at hente støtte til indkøb af disse.

De tre kandidater skal i gang med at producere en video, som fortæller om projektet. Herefter får husejerne mulighed for at afgive deres stemme, og i april løftes sløret for, hvordan puljen på i alt 50.000 kroner fordeles mellem de tre kandidater.

– Det projekt der høster flest stemmer fra husejerne får størstedelen af pengene. Heldigvis er der ingen, der går tomhændede herfra, idet alle tre nominerede får del i pengene, siger Bente Krabbe Toftdal.

Foto: Sidste års vindere Vorupør Havbåde får overrakt deres check.

Forfatter

Related posts

Top