Oddesundbroen er nu fremtidssikret

Jernbanesporet på Oddesundbroen, der forbinder fastlandet med Thy i den vestlige del af Limfjorden, har fået et ansigtsløft.
Siden maj har Banedanmark skiftet det udtjente jernbanespor ud med et helt nyt spor hen over broen, som skal holde driften kørende de næste 50 år.

Opgraderingen sker i forbindelse med et omfattende fornyelses- og vedligeholdelsesprojekt på Oddesundbroen. Et projekt, som desværre er blevet forsinket, da der har været udfordringer med at skaffe de rigtige komponenter på grund af problemer med de globale forsyningslinjer.

“Vi er glade for, at der igen kan køre tog over Oddesundbroen, og at vi nu har en forbindelse, der kan fungere i mange år frem. Forsinkelserne på projektet har været rigtig træls for passagererne. Det er der ingen tvivl om. Det skyldes, at en række komponenter har været massivt forsinket, blandt andet på grund af krigen i Ukraine, som har gjort det vanskeligt at få leveret jern- og stålkomponenter. Derfor var vi nødt til at forlænge sporarbejdet, og det synes vi også var ærgerligt, men desværre nødvendigt,” siger Hanne Egeris Svendsen, der er projektchef i Banedanmark.

I forbindelse med sporfornyelsen har Banedanmark malet brokonstruktionen under sporet. Herudover er broklappen og de to første buefag blevet afrenset og vedligeholdt gennem de seneste år.

Togene kører igen
Mens arbejdet med at forny og vedligeholde jernbanesporet på Oddesundbroen stod på, har Arriva indsat togbusser på Thybanen. Nu hvor Banedanmark åbner det nye spor, kan passagererne igen tage toget over vandet. Og det glæder Therese Christensen, der er kommerciel chef i Arriva.
“Vi er rigtig glade for, at det igen er muligt for Arrivas passagerer på Thybanen at tage den direkte togforbindelse mellem Thy og fastlandet.”
Togene kører igen fra i dag den 21. november.

Foto: Arkivfoto Vejdirektoratet

Forfatter
Top