Nyt brødfællesskab ser dagens lys i Thy

Et nyt fællesskab i Thy er ved at få sig en plads på det lokale foreningskort.

Brødfællesskabet 11i11 holder nemlig i næste uge stiftende generalforsamling for alle, der drømmer om velsmagende surdejsbrød, godt rugbrød, ekstra tandsmør og fællesskabet ved at bage sammen.

Brødfællesskabet er en non-profit forening, hvor alle medlemmer får et andelsbevis og – via deres kontingent – andel i de brød, der bages. Andelshaverne fungerer i udgangspunktet som aktive bagere, der på skift vil bidrage med at ælte, forme og bage den ugentlige produktion af brød til weekendens morgenbord. På den måde skal medlemmerne, med mange ugers mellemrum, bage brød til 50-100 familier, mens man de andre weekender kan holde fri og nyde, at andre bager godt brød til én.

En gruppe frivillige forældre fra Thorsted Friskole bager brød til skolens julebazar. Her blev idéen om et brødfællesskab undfanget i november 2019.

Brødfællesskabet henvender sig til alle i Thy, der har lyst til godt brød og til at bage sammen. Der vil blive lavet fælleskørsel og logistikaftaler for dem, der bor lidt længere væk fra bageriet som foreløbigt får til huse i Hanstholm Centeret. Al brødet skal i øvrigt være økologisk.

Den stiftende generalforsamling for brødfællesskabet foregår den 18. marts kl. 19-22 i Æ’Redningshus Klitmøller. Alle er velkomne.

I starten af marts havde 34 personer allerede givet tilsagn om, at de er interesseret i at blive en del af det kommende brødfællesskab.

Forfatter

Related posts

Top